Alman şirketleri yeni istihdam için daha az istekli

Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi bu ay hafif azalışla 110,6 puana inerek, Alman şirketlerin, personel tabanlarını genişletmek için biraz daha az istekli olduklarına işaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Alman düşünce ve ekonomi kuruluşu Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), şubat ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.
Anket sonuçlarına ilişkin açıklamada, Almanya'da ocakta 110,7 puan olan İstihdam Barometresinin şubat ayında 110,6 puana indiği ve Alman şirketlerin yeni personel istihdam etme konusunda biraz daha az istekli oldukları kaydedildi.

Açıklamada, istihdam dinamiklerinin hizmet sektöründe ivme kaybetmesine karşın imalat sektöründe güçlü kalmaya devam ettiği bildirildi.

İstihdam barometresinin dört branşın üçünde yükseldiği belirtilen açıklamada, “İmalatta ek personel istihdam etme isteği neredeyse bir yıl boyunca sürekli olarak artıyor. Aynı durum inşaat sektörü için de geçerli. Dağıtım sektöründe barometre, bir yıldan fazla bir süredir en üst seviyesine çıktı.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, hizmet sektörünün ise son aylardaki işe alım sürecinin ardından dinamiklerin şubat ayında bir miktar yavaşladığı tek alan olduğu vurgulandı.

Ifo İstihdam Barometresi anketi, imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret ile hizmet sektörlerindeki işletmelerin aylık yeni istihdam beklentisini değerlendiriyor. Firmalardan gelecek 3 aya ilişkin istihdam planları hakkında rapor isteniyor.