Almanya bu kahraman Türk'ü konuşuyor

Almanya'da Ren Nehri'ne düşen çocuğu kurtarmak isteyen 3 çocuk babası 47 yaşında Ali Kurt'un, akıntıya kapılarak kaybolduğu bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÖLN - Almanya'nın Kölne kentinde Ren Nehri'ne düşen çocuğu kurtarmak  isteyen 47 yaşında Ali Kurt, akıntıya kapılarak kayboldu. 

 Stammheim semtindeki  parkta oynayan Kongo kökenli 6 ve 10 yaşındaki 2 kız çocuğu, henüz belirlenemeyen bir nedenle Ren Nehri'ne düştü. Çevredekiler tarafından çocuklardan büyük olan kurtarıldı ancak 6 yaşındaki çocuk akıntıya kapıldı. Bu sırada nehir kenarındaki Türkstrasse'deki evinden olayı gören Ali Kurt, koşarak olay yerine geldi. 

Kalabalığın uyarısına rağmen çocuğu kurtarmak için nehre giren Ali Kurt, 6 yaşındaki çocuğu kıyaya doğru getirdiği sırada akıntıya kapıldı. 

Nehirde Köln polisi ve itfaiyesince yapılan aramalarda ise Ali Kurt'un bulunamadığı öğrenildi. Olay yerinden geçen emekli bir itfaiye görevlisi tarafından nehirden çıkarılan 6 yaşındaki kız çocuğunun hastanede hayatını kaybetti, 10 yaşındaki ablası da sağlık durumunun iyi olduğunu bildirildi. 

Gazetecilere açıklama yapan Ali Kurt'un eniştesi Cemal Kerik, olaydan dolayı çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında nehre düşen bir çocuğu kurtarırken, fenalaşıp hayatını kaybeden Yılmaz Acer arkadaşımızdı. Ali'nin aynı kaderi paylaşacağı aklımıza gelmezdi. Artık umudumuzu kaybettik. Sadece naaşının bir an önce bulunup İstanbul'daki aile mezarlığında defnedilmesi için dua ediyoruz" dedi. 

Öte yandan, Almanya'nın en büyük gazetesi Bild gazetesi olayı "Ren Nehri'nin yuttuğu kahraman" başlığıyla okuyucularına duyurdu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir