Almanya Demiryolları çalışanları iş bıraktı

Amanya Tren Makinistleri Sendikası'na bağlı Deutsche Bahn çalışanları, ücret artışı ve 2 saat daha az çalışma taleplerine dikkati çekmek için ülke genelinde 3 saat iş bırakma eylemi yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Almanya Tren Makinistleri Sendikası (GDL), Almanya Demiryolları Deutsche Bahn ile ücret artışı ve çalışma saatleri konularındaki anlaşmazlık nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı. Sendikaya bağlı Deutsche Bahn çalışanları, ücret artışı ve 2 saat daha az çalışma taleplerine dikkati çekmek için bugün 18.00-21.00 saatleri arasında ülke genelinde greve gitti.  

Greve GDL üyesi makinist, yönetici, restoran çalışanı, eğitmen ve diğer kademelerdeki tüm personel katılırken, Almanya'nın Frankfurt kentindeki merkez tren istasyonu önünde toplanan sendika üyeleri, pankartlarla greve destek verdi.  

Frankfurt merkez tren istasyonunda grev sebebiyle çok sayıda yolcu seyahat planını değiştirmek zorunda kalırken, tren seferleri 3 saat gecikmeli gerçekleşti.  

Biletlerini değiştirmek ve bilgi almak isteyen yolcular uzun kuyruklar oluştururken, Duetsche Bahn yetkilileri bilet işlemi için bekleyenlere su, kahve ve sakız ikramında bulundu. 

Grevin sona ermesinin ardından tren seferleri planlandığı şekliyle gerçekleştirilirken, sendika üyesi grup slogan atmadan sessiz şekilde dağıldı. Ayrıca, sendika yetkilileri, işverenle anlaşmaya varılmaması durumunda grevlerin devam edeceği uyarısında bulundu.  

Öte yandan, Almanya'da geçen hafta Lufthansa'ya bağlı Germanwings havayolu şirketinin pilotları, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine iş bırakma eylemi başlatmış ve grevden 15 bin yolcu etkilenmişti.