Almanya PKK'ya silah göndermeyecek

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, "IŞİD ile mücadele için PKK'ya silah verilmesi söz konusu olamaz" açıklaması yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, iktidar partisinden üst düzeyli bir siyasetçinin İslam Devleti ile mücadele edilmesi için PKK'ya silah verilmesine açık kapı bırakmasının ardından bu durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Steinmeier, dün Twitter'da yayımlanan söyleşisinde, "PKK, Türkiye'yi yeni şiddet (eylemleriyle) tehdit ettiği sürece söz konusu olamaz" dedi. 

Almanya Kuzey Irak'taki Kürtlere silah yardımı yapıyor, ancak Başbakan Angela Merkel AB ve ABD tarafından terörist örgüt olarak kabul edilen PKK'ya destek verilmesinin söz konusu olmadığını daha önce söylemişti.               

Buna karşılık Merkel'in partisi Hristiyan Demokratların (CDU) parlamento grup başkanı Volker Kauder, "Türkiye'nin PKK ile sorunları olduğunu biliyorum. Fakat İslam Devleti önemli sınır kentlerini alır ve dünya güvenliği için bir tehdit olurken yerinde oturup izlemek bir çözüm olamaz" demişti.        

Kauder Spiegel Online'da yer alan açıklamalarında "Diğer grupları desteklemeyi gözardı etmiyorum. Fakat bu Türkiye ile birlikte yapılabilir, Türkiye karşıyken değil. Bu durum PKK'ya destek için de geçerli" diyerek devam etmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir