Almanya'da 2016'da otoyol ücreti başlayacak

Almanya'da, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren otoyol ücreti alınmaya başlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN  - Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yabancı plakalı otomobillerden otoyol ücreti alınmaya başlayacağını söyledi. 

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesine açıklamada bulunan Dobrindt, Almanya'daki otoyolları kullanan yabancı taşıtların, söz konusu uygulamayla yolların yapımında kullanılan finansmana katkı sağlayacağını ifade etti. 

Kamyonlar için halen alınmakta olan vergi sınırlarının bin kilometre genişletildiğini ifade eden Dobrindt, bunun 1 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla başlayacağını anlattı. 

Ücretlendirme ağırlık sınırının da aşağı çekildiğini kaydeden Dobrindt, daha önce 12 ton üzerindeki kamyonlardan alınan ücretin artık 7,5 tonu geçen kamyonlardan da alınacağını ve  uygulamanın 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren  geçerli olacağını belirtti.  

Komşu ülkeler ile bu konuda temasta bulunduklarını ifade eden Dobrindt, "Onları ikna etmeye çalışıyorum. Yolları kullanan kişiler onların bakımından sorumlu olması adalettir" ifadesini kullandı.  

Öte yandan otoyol kullanım vergisinin  yılda 2 milyar avro ek kazanç getirmesi bekleniyor. Halen 12 ton üzerindeki yabancı plakalı kamyonlardan alınan otoyol ücretinden yılda yaklaşık 4 milyar avro gelir sağlanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir