Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi, kasımda geriledi

Almanya'da 2015 yılı kasım ayı İthalat Fiyat Endeksi, yıllık bazda yüzde 3,5, aylık bazda ise yüzde 0,2 azalış kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi, bu yılın kasım ayında önceki yılın kasım ayına kıyasla yüzde 3,5, bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 azaldı. 

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) bugün açıkladığı verilere göre, Almanya'da 2015 yılı kasım ayı İthalat Fiyat Endeksi, yıllık bazda yüzde 3,5, aylık bazda ise yüzde 0,2 azalış kaydetti. Söz konusu endeks, eylül ve ekim aylarında sırasıyla yıllık yüzde 4 ve yüzde 4,1 geriledi.   

Enerji ithalat fiyatlarındaki gelişmeler, önceki yıl ve aylarda olduğu gibi endeksteki değişikliğe en büyük etkiyi yaptı.

Kasım ayında ham petrol ve madeni yağ ürünleri hariç tutulduğunda ise İthalat Fiyat Endeksi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,5 azaldı.  

İhracat Fiyat Endeksi ise bu yılın kasım ayında yıllık bazda yüzde 0,3, aylık bazda yüzde 0,1 yükseldi. Endeks, eylül ayında yıllık yüzde 0,3 ve ekim ayında da yüzde 0,2 artış kaydetti.