Almanya'da yeni güvenlik önlemleri kapıda

Temmuz ayında meydana gelen saldırılarla sarsılan Almanya yeni güvenlik önlemleri almaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya İçişleri Bakanlığı temmuz ayında birbiri ardına meydana gelen saldırıların ardından yabancı ülke vatandaşlarının daha hızlı sınırdışı edilmesi de dahil bir dizi yeni güvenlik önlemi açıklamaya hazırlanıyor.

Almanya'da 18-26 Temmuz tarihleri arasında meydana gelen beş ayrı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti ve onlarca kişi yaralandı. Saldırıların ikisini İŞİD üstlenirken, saldırılardan üç tanesi sığınma hakkı isteyenler tarafından gerçekleştirildi.

Medyada yer alan haberlere göre, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin yeni güvenlik önlemlerini yarın açıklaması ve bu yeni önlemlerin içinde bulunulan yasama dönemi içerisinde geçerliliğe sokulması bekleniyor.

Potansiyel saldırgan olarak görülen kişi sınırdışı edilecek

Bild gazetesine göre, alınacak yeni güvenlik önlemleri arasında potansiyel saldırgan olarak görülen yabancı ülke vatandaşlarının daha hızlı sınırdışı edilmesi öngörülürken, yeni bir önlem olarak "kamuya yönelik tehlike oluşturan" kişilerin de sınırdışı edileceği belirtiliyor. 

İçişleri Bakanlığı sözcüsü konu hakkında yorum yapmayı reddederek, de Maiziere'nin yarın açıklamalarda bulunacağını söyledi.