Almanya'nın asker sayısı açıklandı

Alman Parlamentosunun Ordu Komiseri Bartels, Alman ordusunun asker sayısının 177 bin olduğunu bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman Parlamentosunun ordudan sorumlu Komiseri Hans-Peter Bartels, Alman ordusunun sürekli küçülmeye gittiğini ve asker sayısının hiçbir zaman bu dönemki kadar az olmadığını belirterek, 177 bin askere sahip olduklarını açıkladı.

Federal basın merkezinde Alman ordusunun 57. yıllık raporunu açıklayan Bartels, 25 yıldır Alman ordusunun küçülmeye gittiğini ve bunun Soğuk Savaş yıllarından sonra doğru ve imkan dahilinde bir hamle olduğunu söyledi. Doğu ve Batı Almanya'nın 1990 yılında toplamda 600 bin askere sahip olduğunu kaydeden Bartels, bu sayının zaman içinde reformların da etkisiyle düşürüldüğünü belirtti. 

'Hiç bu kadar küçülmemişti'

Bartels, Alman ordusunun mevcut durumda 177 bin askere sahip olduğunu belirterek "Alman ordusu hiç bu kadar küçülmemişti" dedi. Avrupa'nın ortaklaşa savunulması fikrinin hayata geçirilmesi durumunda, Alman ordusunun daha fazla personele, tanka  ve hatta hücum yeleğine ihtiyacı olduğunu belirten Bartels, "Alman ordusu bir dönüm noktasında. Asker sayısını daha fazla bir azaltmak mümkün değil" ifadesini kullandı.    

Almanya'nın savunma harcamalarının gayri safi yurt içi hasılaya oranının 2015 yılında yüze 1,16 olduğunu belirten Bartels, "Bu oran bu yıl küçük bir oranda arttı. Bu artış doğru bir yönde. Yakınlarda kararlaştırılan mali plana göre ise bu oran 2019 yılında yüzde 1,07'ye düşecek. Bu gidişat kesinlik doğru değil" şeklinde konuştu.