”Almanya'nın yardımı bloke etmesi söz konusu değil”

Papakostandinu, destek mekanizmasının devreye konulmasındaki anlaşmada son düzlüğe girildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ATİNA - Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu, AB-IMF destek mekanizmasının devreye geçirilmesindeki anlaşmanın Almanya tarafından bloke edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Yunan basınında yer alan haberlere göre Papakostandinu, bir televizyon programında yaptığı konuşmada, destek mekanizmasının devreye konulmasındaki anlaşmada "Son düzlüğe" girildiğini söyledi.

Fransa, Hollanda ve İtalya'nın, Yunanistan'a mali yardım konusunda parlamentolarında gerekli düzenlemelere gittiklerini belirten Maliye Bakanı, yardımda bulunma  konusunda bazı ülkelerin ilk sırada yer aldıklarını, Almanya'nın ise bunlardan biri olmadığı yorumunda bulundu.

Maliye Bakanı, Yunanistan'ın borcunun konsolide edilmesi durumunun bulunmadığını, bunun müzakere konusu da olmadığını vurguladı.

Papakostandinu, mali yardım "Paketinin" piyasaların, Yunanistan'ın bir dönem için sorun yaşamayacağına inanmalarını ve endişelerin azalmasını sağlayacak miktarı kapsaması gerektiğini belirtti.

Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu, Standard & Poor's'un Yunanistan'ın kredi notunu 3 kademe indirdiği yönündeki açıklamaya da değindiği konuşmasında, bunun Yunan bankalarının Avrupa Merkez Bankası ile ilişkilerinde engel teşkil etmediğini, nitekim Moody's ile Fitch'in değerlendirmelerinin Avrupa Merkez Bankası için "Kabul edilir" düzeyde olduğunu kaydetti.

Yunanistan-IMF kredi miktarında müzakere etti

Yunanistan hükümeti ile Uluslararası Para Fonu (IMF), ülkenin alacağı kredinin kesin miktarı konusunu müzakere etti.

Hükümet kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre, gazetelerde yer aldığı gibi Yunan hükümeti ile IMF'in dünkü not düşürme felaketinden sonra Yunanistan için hazırladığı destek paketinin 5-10 milyar avro yükseltilmesi konusunda görüştüklerini belirtti.

Kaynak ayrıca, "Hiç bir şeyi teyit etmiyoruz. Her şey tartışılıyor. Her şey açık" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir