Almanya'da büyük koalisyon için görüşmeler gelecek hafta başlıyor

Koalisyon krizinin yaşandığı Almanya'da, CDU/CSU ve SPD yöneticileri arasında ilk görüşme gelecek hafta yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'da Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) yöneticileri arasında "büyük koalisyonun" kurulması hedefiyle ilk görüşmenin gelecek hafta çarşamba günü yapılacağı bildirildi.

SPD Federal Meclis Grubu Başkanı Andrea Nahles, "Deutschlandfunk" radyosuna yaptığı açıklamada, SPD Olağan Genel Kongresi’nde delegelerin CDU/CSU ile ön görüşme yapma konusunda açık destek verdiğini ifade etti.

Nahles, CDU/CSU ve SPD yöneticilerinin gelecek hafta çarşamba günü görüşeceğine ilişkin Alman Haber Ajansı'nın (DPA) haberini de doğruladı.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkan Yardımcısı Julia Klöckner de SPD'nin CDU/CSU ile görüşme yapma kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

DPA’nın haberine göre, çarşamba günü gerçekleşecek görüşmeye, CDU Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, Hristiyan Sosyal Demokrat Parti lideri Horst Seehofer ve SPD Genel Başkanı Martin Schulz ile bu partilerin Federal Meclis grup başkanları katılacak. Tarafların resmi ön görüşmelere başlamadan önce bu toplantıda ortak yanlarının araştırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

SPD Olağan Genel Kongresi’nde dün parti yönetiminin CDU/CSU ile "ucu açık" şekilde koalisyon ön görüşmelerine başlama kararı onaylanmıştı.

Almanya'da 'Büyük Koalisyon' zirvesiAlmanya'da 'Büyük Koalisyon' zirvesi