Almanya'dan savaş uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Katar krizinin savaşa dönüşme tehlikesi bulunduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, körfezde Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Yaşananları "dramatik" olarak değerlendiren Gabriel, krizin tırmanmasını engellemeye yönelik çalışma gösterilmesi gerektiğini belirtti.

ABD, Türkiye, İran, Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt dışişleri bakanlarıyla hafta arasında görüştüğüne söyleyen Gabriel, "Görüşmelerden sonra durumun ne kadar ciddi olduğunu biliyorum. Ancak ilerleme sağlanması için şansımız var." ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de daha önce Meksika ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Körfezdeki durumu kaygı verici olarak değerlendirmişti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

Katar'a karşı diplomatik ablukaya daha sonra Maldivler, Libya, Moritanya ve Komor Adaları da katılmıştı. Ürdün ise salı akşamı Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğünü ve merkezi Katar'da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapattığını duyurmuştu.