Altın yatağı ihalesine teklif gelmedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİŞKEK - Kırgızistan'da 300 milyon dolarlık altın yatağı ihalesine teklif gelmedi. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ülkenin kuzeyindeki Talas eyaletinde 80 ton altın ve 15 ton gümüş rezervi bulunduğu belirtilen Jeruy altın madenine açılan ihaleye teklif gelmemesinden göstericileri sorumlu tuttu.

Ülkenin kalkınmasını öngören 5 Yıllık Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Jeruy altın madenine bir ay önce açılan ihaleye teklif gelmemesinden dolayı iptal edildiğini belirterek, ihalenin iptalini talep eden göstericileri uyardı.
Atambayev, "Ülkede 22 yılda fabrikalar satıldı ve dağıtıldı. Mevcut kurum ve fabrikaların çalışmaları da engelleniyor. Gösteriler düzenleniyor. Artık yeter. Yasalara aykırı davranan cezasını da çekecektir" dedi.
300 milyon dolarlık ihale bedelini yüksek bulduğunu da hükümet yetkililerine ileten Atambayev, Kırgızistan'ın kalkınması ve halkın refah düzeyinin iyileştirilmesi için Kalkınma Eylem Planı'nın uygulanmasına herkesin destek vermesini istedi.
-