Amerikan şirketlerinin hedefinde Türk bankalar var

New York'ta devam eden 'Finansın Liderleri Yatırım Konferansı',çok sayıda Türk bankasının üst düzey yöneticisi ile Amerikalı büyük fonların temsilcilerini buluşturuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'nin New York kentinde devam etmekte olan 'Finansın Liderleri Yatırım Konferansı', 7 Türk bankası ve 2 büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı üst düzey yöneticisi ile Amerikalı 30 büyük fonun temsilcilerini bir araya getiriyor.

Ağırlıklı olarak kurumsal yatırım fon şirketlerine yönelik hizmet vermekte olan EFG İstanbul Equities Menkul Değerler AŞ (EFG İstanbul) tarafından düzenlenen konferans dün New York Grand Hyatt Otelinde başladı. Konferans' Akbank, Asyabank, Garanti

Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ile Emlak ve Sinpaş gayrimenkul yatırım ortaklıklarının üst düzey yöneticilerine, trilyon dolarları yöneten büyük Amerikan fonlarının temsilcileri ile bire bir görüşmeler yapma imkanı sağlıyor.

Konferans, Türkiye'ye girecek uzun vadeli yatırımlar açısından büyük önem taşıyor. Türk bankalarına, büyük ölçekli hedef yatırımcılarına doğrudan ulaşma imkanı tanıdığı gibi, Amerikalı şirketlere de olası veya hali hazırdaki Türk partnerlerinin bilgi paylaşımı noktasında bulundukları nokta hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyor.

Amerikalı 30 büyük fonun 45 kadar temsilcisi ile 9 önemli Türk banka ve gayrimenkul yatırım ortaklığı yöneticisini buluşturan konferansın ilk günkü konuğu ise yaptığı isabetli tahminlerle tanınan ünlü bankacılık analisti Meredith Whitney oldu. Whitney konferans kapsamında düzenlenen yemekte katılımcılara bir konuşma yaptı. Konferansın yıllık hale getirilmesi planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir