Angelina Jolie, Pakistan için devrede

BM'nin iyi niyet elçisi, sular altında kalan ülke için daha çok yardım çağrısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM'nin iyi niyet elçisi, Amerikalı oyuncu Angelina Jolie, sel felaketi nedeniyle 17 milyonu aşkın insanın zarar gördüğü Pakistan'a daha çok yardım yapılması çağrısında bulundu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) iyi niyet elçisi olarak görev yapan Angelina Jolie, BM aracılığıyla video mesaj yayınlayarak Pakistan'daki durumun sadece bir insani kriz değil, "Ekonomik ve sosyal bir facia" olduğunu, ülkenin beşte birinin sular altında kaldığını, pek çok insanın yardıma muhtaç olduğunu vurguladı.

Jolie mesajında, "Biz ne kadar çok yardım edebilirsek o kadar çok sayıda çadır, yiyecek, temiz su ve ilaç, ihtiyaç duyan insanlara verilebilecek" dedi. Amerikalı oyuncunun, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne, Pakistan'daki insani yardım faaliyetlerinde kullanılmak üzere 100 bin dolarlık bağışta bulunduğu da bildirildi.

Bu arada Pakistan'daki sel felaketinin hemen ardından BM tarafından uluslararası topluma duyurulan yaklaşık 460 milyon dolarlık yardım ihtiyacının yüzde 63'ünün karşılandığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir