Anglo Irish Bank, 15 ayda 13 milyar euro zarar etti

İrlanda merkezli Anglo Irısh Bank'ın zararının giderilebilmesi için 18,3 milyar euro desteğe ihtiyacı var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBLİN - İrlanda'da geçen yıl devletleştirilen Anglo Irish Bank, 15 ayda 12,7 milyar euro zarar etti.

Banka yönetiminden yapılan açıklamada, 31 Aralık 2009'a kadar olan 15 aylık sürenin Anglo Irish Bank için çok zor bir dönem olduğu vurgulanarak, bu süre zarfındaki zararın, 12,7 milyar euro olduğu bildirildi. Söz konusu zarar, İrlanda'da şimdiye kadar bir ulusal bankanın açıkladığı en büyük miktar olarak kayıtlara geçti.

Konut sektöründeki çöküş nedeniyle zor durumda olan bankalarının kurtarılabilmesi için İrlanda hükümetince kurulan Ulusal Varlık Yönetimi Ajansının (NAMA), ülkenin en büyük üç bankası ve iki büyük konut kurumundan toplam nominal değeri 81 milyar euro olan sorunlu krediyi devralacağı, Anglo Irısh Bank'ın zararının giderilebilmesi için 18,3 milyar euro desteğe ihtiyacı olabileceği belirtilmişti.

Banka yönetiminden yapılan son açıklamalar ise bu ihtiyacın öngörülen toplam 22 milyar eurodan daha fazla olabileceği yönünde.

İrlanda hükümeti, Anglo Irish Bank'a, geçen yıl 4 milyar euroluk destekte bulunmuştu.

Öte yandan, AB Komisyonu'nun bankanın sermaye yapısının yeniden düzenlemesine onay verdiği ve yeniden yapılanma sürecine ilişkin inceleme başlattığı belirtiliyor.

Bank of Ireland da dün, geçen yılın son dokuz aylık döneminde 1,47 milyar euro zarar ettiğini açıklamıştı. Bank of Ireland, 31 Mart 2009'da sona eren mali yılda, 18 milyon euro kar etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir