AP Başkanı Schulz'dan Yunanistan için iflas uyarısı

Avrupa Parlementosu Başkanı Schulz," Yunanistan'ın finansal durumu tehlikede, iflastan kaçınması için 2-3 milyar euroya ihtiyacı var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Parlementosu Başkanı Martin Schulz Brüksel'deki AB liderleri toplantısı öncesinde,Yunanistan'ın finansal durumunun tehlikeli olduğunu belirterek, iflastan kaçınması için kısa kısa vadede 2-3 milyar euroya ihtiyacı olduğunu söyledi.  

Avrupa Birliği liderleriyle Yunanistan'ı kurtarma konusunu görüşüleceği zirveye katılmadan hemen önce Deutsclandfunk radyosuna demeç veren Schulz," Yunanistan'ın yükümlülüklerini yerine getirmesi için kısa vadede 2-3 milyar euroya ihtiyacı var" dedi. 

"Zaman çok kısa"

Yunanistan için zamanın gittikçe daraldığını ifade eden AP Başkanı Martin Schulz,"Zaman çok kısa. Yunanistan'ın ay sonunda yapması gereken ödemeler bulunuyor. Yunan bankaların paraya ihtiyacı var ve Yunanistan Merkez Bankası'nın fon sağlama kapasitesi neredeyse tükenmiş durumda. Bu ortamda Yunanistan üzerinde anlaşılan reformları yerine getirmesi ve sonrasında daha fazla para akışı olması iyi olur" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir