Apple hisselerinde büyük hareketlilik

Teknoloji meraklılarının sabırsızlıkla beklediği iPhone 6 modelleri ve iWatch adlı giyilebilir akıllı saatin tanıtılmasının ardından, Apple'ın hisselerinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'nin teknoloji devi Apple, yeni ürünlerini California'nın Cupertino şehrindeki Flint Center'da düzenlenen bir etkinlikle tanıttı. Tanıtım, şirketin borsada işlem gören hisse senetlerinde büyük hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Güne hisse başına 98,09 dolardan başlayan Apple senetleri, ürün lansmanından saatler sonra 103,08 dolara kadar çıkarak, geçen hafta kırdığı tarihi rekora yaklaştı.  

Ancak, Apple hisselerinin tarihine bakıldığında, hisselerin yeni ürünlerin tanıltılmasıyla birlikte yukarı yönlü hareketlense de, daha sonra düşüşe geçtiği görülüyor. Şirketin hisseleri, bugüne kadar sadece IPhone 4'ün tanıtılmasının ardından değer kazandı. 

Nitekim, bugün gerçekleşen etkinliğin bitmesiyle durulmaya başlayan Apple'ın hisseleri, TSI ile 22:15'te 97,80 dolara geriledi.  

Buna karşın, Apple hisseleri son bir yıldır yükselen bir grafik çiziyor. Şirketin hisseleri, geçen hafta Salı günü, 103,30 dolara çıkarak tarihin en yüksek seviyesine ulaşmıştı. 

Apple yeni telefonlarda ekran büyüklüğünün yanında çözünürlük, ses kalitesi ve işlemci hızının da artırıldığını bildirdi. Telefonların geliştirilmiş işletim sistemi iOS 8 sahip olduğu kaydedildi. iOS 8'de sağlık ve ev kitleri (HealthKit, HomeKit) ile Apple bilgisayar ve mobil cihazlar arasında veri paylaşımını kolaylaştıracak uygulamalar yer alıyor.  

Yeni sistemde sağlanacak başka bir kolaylık ise Mac bilgisayarlar ile mobil cihazlar arasında şarkı, film, kitap, fotoğraf gibi veri paylaşımının kolaylaştırılması olacak. 

ABD'de 19 Eylül'de piyasa çıkacak modellerden iPhone 6'nın iki yıl sözleşmeli fiyatı bellek büyüklüğüne göre 199 dolardan, iPhone 6 Plus'ınki ise 299 dolardan başlayacak.