Arap bankalarının Türkiye ilgisi

Katar Ulusal Bankası (QNB), Türkiye'de şube açmak istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Arap Bankalar Birliği Genel Sekreteri Wissam H. Fattouh, "Arap bankaları, Türkiye'de faaliyete geçmek için pazarlıklarını sürdürüyor" dedi. 

Arap Bankalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği iş birliğinde düzenlenen "3. Arap-Türk Bankacılık Forumu" kapsamında Türkiye'de bulunan Fattouh, Arap dünyasındaki siyasi durum ve Türkiye'de yaşanan son ekonomik gelişmelere karşın, Arap dünyasıyla Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin pozitif yönde devam edeceğini anlattı. 

İlişkilerin olumlu yönde seyredeceğinin sinyallerinin özellikle körfez ülkelerinden alınan son bilgilerle kanıtlandığını kaydeden Fattouh, "Özellikle Körfez Bölgesi'nden Emirates, Bahrain ve Albaraka, Arap dünyasında yaşananlara karşın, Türkiye'ye yatırım yapmaya devam ediyorlar" dedi. 

Arap bankalarının, Türkiye'de faaliyete geçmek için pazarlıklarını sürdürdüğünü belirten Wissam H. Fattouh,  "Ama yeni Arap bankalarının Türkiye'de şubelerini açabilmeleri için gerekli ortamı oluşturacak kurum olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), konuyla ilgili ne yapacağına da bakmak lazım" bilgisini verdi. 

Türkiye'de yeni Arap bankalarının faaliyete geçmesi hakkında ise Fattouh, "Türkiye'de banka açmak isteyen Arap bankası ismi de verebilirim. Katar Ulusal Bankası (QNB), Türkiye'de şube açmak istiyor" dedi.  

Türkiye'nin büyük bir uluslararası pazar olduğunu ifade eden Fattouh, Arap dünyasında likidite ve yatırım düzeyinin çok yüksek olduğunu, bu nedenle Arap piyasasının, Avrupa'ya ve tüm dünyaya açılabilmek için Türkiye'ye bir finans merkezi olarak ihtiyacı olduğunu vurguladı. Arap dünyasında kaynakların zengin olduğunu dile getiren Fattouh, "Şu an da Türkiye ile Arap dünyasında ekonomik ilişkiler çok sağlıklı işliyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir