Arjantin ve Güney Kore bir üst tura çıktı

B Grubu'nda, Arjantin, Yunanistan'ı 2-0 yenerek Meksika'nın rakibi oldu. Güney Kore ise Nijerya ile 2-2 berabere kalarak Uruguay'ın rakibi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Arjantin, 77. dakikada Martin Demichelis ve 89. dakikada Martin Palermo'nun attığı gollerle Yunanistan'ı 2-0 yendi.  3. maçından da galibiyetle ayrılan Arjantin, 9 puan ve yenilgisiz grup lideri olarak bir üst tura yükselerek Meksika ile eşleşti.

İlk 11'ler

Yunanistan: Alexandros Tzorvas, Loukas Vyntra, Vangelis Moras, Sotiris Kyrgiakos, Vassilis Torosidis (Dk. 55 Christos Patsatzoglou), Alexandros Tziolis, Avraam Papadopoulos, Socratis Papastathopoulos, Giorgos Samaras, Giorgos Karagounis (Dk. 46 Nikos Spiropoulos), Kostas Katsouranis (Dk. 55 Sotirios Ninis)

Arjantin: Sergio Romero, Martin Demichelis, Clemente Rodriguez, Nicolas Burdisso, Mario Bolatti, Juan Sebastian Veron, Maxi Rodriguez (Dk. 63 Angel Di Maria), Nicolas Otamendi, Lionel Messi, Sergio Aguero (Dk. 77 Javier Pastore), Diego Milito (Dk. 80 Martin Palermo)

Sarı kartlar: Dk. 30 Kostas Katsouranis (Yunanistan), Dk. 76 Mario Bolatti (Arjantin)

 

Nijerya- Güney Kore 2-2

Moses Mabhida Stadyumu'nda oynan maçta Nijerya ve Güney Kore 2-2 berabere kaldı. Maçın ilk golünü 12. dakikada Nijerya'dan Kalu Uche attı. Bu gole 38. dakikada Lee Jung-soo ile cevap veren Güney Kore, 49. dakikada Park Chu-young'un attığı golle 2-1 öne geçti. Maça tekrar beraberlik getiren gol ise 69. dakikada Yakubu'dan geldi. Güney Kore, bu sonuçla grubu ikinci sırada tamamladı ve son 16'da Uruguay'ın rakibi oldu.

İlk 11'ler

Nijerya: Vincent Enyeama, Chidi Odiah, Danny Shittu, Joseph Yobo (Dk.46 Uwa Echiejile), Rabiu Afolabi, Kalu Uche, Dickson Etuhu, Yusuf Ayila, Aiyegbeni Yakubu (Dk.71 Victor Obinna), Chinedu Obasi, Nwankwo Kanu (Dk.57 Obafemi Martins)

Güney Kore: Jung Sung-ryong, Cha Du-ri, Lee Young-pyo, Cho Yong-hyung, Lee Jung-soo, Kim Jung-woo, Ki Sung-yong (Dk.87 Jae-Sung Kim), Park Ji-sung, Lee Chung-yong, Park Chu-young (Dk.90 Dong-Jin Kim), Yeom Ki-hun (Dk.64 Nam-Il Kim)

Sarı kartlar: Dk.31 Enyeama, Dk.38 Obasi, Dk.42 Ayila (Nijerya) - Dk.69 Nam-Il Kim (G.Kore)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir