Askere donduran emir

Norveç'te 6 askere eksi 20 derece soğukta ayakkabısız ve kıyafetsiz koşmaları emredildi. 3 asker donmak üzereyken son anda hastaneye kaldırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Son yılların en soğuk kışının yaşandığı Norveç'te, eski 20 derece sıcaklıkta ayakkabısız ve kıyafetsiz bir şekilde koşmaları emredilen altı askerden üçü donma tehlikesi geçirerek hastanelik oldu.  

Norveç'in kuzey şehirlerinden Tromso'da askerlik görevini yapan altı askerin, gece yarısı yataklarından kaldırılarak eksi 20 derece havada ayakkabısız ve kıyafetsiz bir şekilde dışarda koşmaları emredildi. Emre uyan altı askerden üçünün donmak üzereyken hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Konuya dair Norveç ordusu adına açıklama yapan Albay Fred Arne Jacobsen, üç askerin donmak üzereyken hastaneye kaldırıldığını doğruladı. Albay Jacobsen, "Bu üzücü bir olay. Askerlerimiz şu an tedavi ediliyor. Ancak şunu belirtmek isterim ki emri veren komutanlar değil başka bir birlikte askerlik görevlerini yapan birkaç er. Böyle bir durum ilk defa başımıza geliyor" dedi.

Emri veren erler hakkında askeri polis tarafından inceleme başlatıldığı belirtildi. Hastaneye kaldırılan askerlerin tedavilerinden sonra askerlik yaptıkları birliğe tekrar dönecekleri açıklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir