Atina'da polis ve gösterici yine karşı karşıya

6 Aralık'ta başlayan ve 3 hafta süren olaylarda gözaltına alınan göstericilerin serbest bırakılmalarını isteyen göstericilerle polis çatıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ATİNA – Yunanistan'ın başkenti Atina'da, 6 Aralık'ta Aleksandros Grigoropulos'un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan ve 3 hafta süren olaylarda gözaltına alınan göstericilerin serbest bırakılmalarını isteyen göstericilerle polis çatıştı.

Monastiraki semtinde toplanan yaklaşık 1000 kişilik bir grup, Sindagma Alanı'na doğru yürüyüşe geçtiği sırada, kimi göstericiler polise taşlı sopalı saldırıda bulundular. Polisin gaz bombalarıyla karşılık vermesi üzerine dağılan göstericiler, kısa bir süre sonra Panepistimiu Caddesi'nde toplandılar.

Panepistimiu Caddesi'nden Eksarhia semtine doğru yeniden yürüyüşe geçen göstericilerin çöp bidonlarını ateşe vermeleri üzerine, gözyaşartıcı gaz kullanarak müdahale eden polisle göstericiler arasında yeniden çatışma çıktı.

Göstericilerin sokak aralarına dağılmalarıyla son bulan olaylarda, 4 dükkan ile 1 banka şubesi hasar görürken, göstericiler tarafından ateşe verilen park halindeki çok sayıda otomobil de kullanılamaz duruma geldi.

Olaylarla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.