Avrupa borsaları küçük çaplı değişimlerle kapandı

Avrupa hisse senetleri piyasasında endeksler son 12 yılın en düşük seviyelerine kadar geriledikten sonra günü küçük çaplı değişimlerle tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa borsalarında bugün ilaç sektörü hisseleri alıcılı bir seyir izlerken, bankacılık ve madencilik sektörü hisselerine gelen satışlar borsalarda düşüşe neden oldu. İlaç üreticisi Merck'in rakibi Schering-Plough'u 41.1 milyar dolar karşılığında satın alacağı açıklaması sektörde satın alma ve birleşme haberlerinin devamnının geleceği beklentileri doğrdu. Buna bağlı olarak Avrupa'nın önemli ilaç üreticilerinin hisseleri borsalardaki düşüşü frenledi.

Bankacılık ve madencilik sektörü hisselerindeki satışlar Avrupa borsalarının ortak göstergesi niteliğindeki Avrupa bileşik Dow Jones Stoxx 600 endeksinin yüzde 1 kayıpla 157.97 puana gerilemesine neden oldu. Endeks bu seviyeyi en son 1996 yılının sonlarında görmüştü.

Ülkeler bazında ise karışık bir görünüm oluştu. Fransa'da CAC-40 endeksi yüzde 0.6 oranında düşüşle 2,519.29 puandan kaa-panırken, İngiltere FTSE 100 endeksi yüzde 0.3 oranında yükselişle 3,542.40 ve Almanya DAX endeksi yüzde 0.7 oranında artışla 3,692.03 puandan kapandı. Endeksler gün içinde daha düşük seviyeleri test ettiler.