Avrupa Borsalarının güne yükselişle başlaması bekleniyor

Avrupa borsalarının güne yükselişle başlaması ve ABD borsaların dün yaşanan yukarı yönlü kapanıştan olumlu etkilenmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Avrupa borsalarının güne yükselişle başlaması ve ABD borsaların dün yaşanan yukarı yönlü kapanıştan olumlu etkilenmesi bekleniyor. Bununla birlikte bugün piyasanının yönünü ABD'den açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinin belirleyeceği ve hafta sonu öncesinde piyasada kar satışları gelebileceği ifade ediliyor.

IG Markets analistleri İngiltere'de FTSE endeksinin 13 puan artışla 4810, Almanya DAX endeksinin 15 puan artışla 5316 ve Fransa CAC endeksinin 10 puan artışla 3564 puandan güne başlayacağını öngörüyor.

ABD'de bu gün açıklanacak olan istihdam verileri öncesinde piyasalarda yön arayışı yaşandığını belirten analistler hafta sonu tatiline giriliyor olmasının ve pazartesi günü ABD piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olacak olmasının da piyasada durgunluğu artırdığını ifade ediyor.

Öte yandan piyasanın ekonomide yaşanacak gelişmelerden daha çok ekonomi politikalarında yaşanması muhtemel gelişmelere odaklandığını faiz oranlarında erken bir artırıma gidilebileceği korkusunun zaman zaman etkili olduğu dile getiriliyor.

ABD hisse senedi piyasaları endeksleri ise dün yaşadıkları yükselişin ardından bugün vadeli piyasalarda karışık ve yatay bir seyir izliyor.