Avrupa Parlamento heyeti, Ukrayna'yı ziyaret edecek

Avrupa Birliği Ukrayna Temsilciliği Basın Ataşesi David Stulik, 12 kişiden oluşacak heyetin, parlamentoda grubu bulunan tüm siyasi partilerle bir araya geleceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Avrupa Parlamentosu heyeti, 28-30 Ocak'ta hükümet ve muhalefet temsilcileri ile görüşmek üzere Ukrayna'nın başkenti Kiev'de temaslarda bulunacak. 

Avrupa Birliği Ukrayna Temsilciliği Basın Ataşesi David Stulik, 12 kişiden oluşacak heyetin, parlamentoda grubu bulunan tüm siyasi partilerle bir araya geleceğini kaydetti. Avrupa Parlamentosu heyetine kimlerin katılacağının önümüzdeki günlerde belli olacağı belirtildi. 

Heyetin Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ve Başbakan Nikolay Azarov ile de görüşmesi bekleniyor. 

Geçen hafta bir açıklama yapan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği'nin kapılarının 2014 yılında da Ukrayna için açık olacağını söylemişti. 

Avrupalı bazı parlamenterlerin Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'ndaki gösterilerde protestocularla bir araya gelmeleri, Ukrayna hükümeti tarafından tepki ile karşılanmıştı. 

Öte yandan Bağımsızlık Meydanı'nda ikinci ayına giren protesto gösterilerine katılım düşerken, üç verem vakasının görüldüğü meydandaki çadırlarda kalanların sayısı da hızla azalıyor. 

Gösteriler sürerken bu sabah 50 kişilik bir grup ise meydandaki barikatları yıkmaya çalıştı. 

Olaylar sırasında kısa süreli gerginlik yaşandığı, ellerinde "şehrin sakinlerine saygı duyun", "yasalar herkes içindir", "kamp, artık evine dön" yazılı dövizler taşıyan grubun slogan attıktan sonra dağıldığı bildirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir