Avrupa ve ABD daha çok etkilenecek

Ahmedinejad halk ayaklanmalarının Ortadoğu'yla sınırlı kalmayacağını Avrupa ve ABD'nin de bu isyanlardan nasibini alacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki halk hareketlerinin, Avrupa ve ABD başta olmak üzere tüm dünyaya yayılacağını" belirtti.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, Ahmedinejad bir toplantıda yaptığı konuşmada, "bölgedeki kitlesel halk hareketlerinin bu coğrafyayla sınırlı kalmayacağını" kaydetti.

"Zorba güçler ve onlara bağlı olan yönetimlerin yıkılış sürecine girdiğini" savunan Ahmedinejad, "Halkların uyanış dalgası Avrupa ve ABD başta olmak üzere tüm dünyaya yayılacak. Onlar, bu durumun dışında kalacaklarını, dünyanın farklı bölgelerinde karışıklık çıkarabileceklerini hayal etmesinler. Tam tersine onlar, bu uyanış dalgasının etkisinde daha çok kalacak" diye konuştu.

"ABD ve siyonist rejimin (İsrail), katliamların, cinayetlerin ve saldırıların asıl sorumlusu olduğu" görüşünü dile getiren Ahmedinejad, "dünya halklarının artık bunların oyununa gelmediğini" öne sürdü.

Ahmedinejad, "dünyanın her yerindeki cinayet ve saldırıların ABD ve İsrail hesabına yazıldığını" ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir