”Avrupa'daki sorunun toparlanmaya etkisi küçük olacak”

ABD Hazine Bakanlığı, hükümetlerin gerekli önlemleri devreye sokması nedeniyle krizin küresel ekonomiye etkisinin minimum seviyede kalacağı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - ABD Hazine Bakanlığı, Avrupa'daki finansal krizinin küresel ekonomi üzerinde küçük bir etkisi olacağını bildirdi.

Çin'de yarın başlayacak Çin ve ABD arasındaki Stratejik ve Ekonomik Diyalog toplantısı için başkent Pekin'de bulunan ve adının açıklanmasını istemeyen ABD Hazine Bakanlığı yetkilisi, hükümetlerin gerekli önlemleri devreye sokması nedeniyle Avrupa'daki finansal krizin küresel ekonomiye etkisinin minimum seviyede kalacağını söyledi.

Avrupa'nın 1 trilyon dolarlık acil yardım paketini kabul ederek krizle mücadele etme taahhüdünün memnuniyet verici olduğunu belirten yetkili, politikacıların Avrupa ekonomisindeki riskleri yönetebileceğinden emin olduğunu ifade etti.

ABD'li yetkili, Çin'in büyümesinin ihracata bağlı olmaktan çok içeride daha fazla tüketici harcamalarıyla desteklendiğini ve ABD yönetiminin bu eğiliminin devam etmesini ve güçlendirilmesini görmek istediğini belirtti.

Stratejik ve Ekonomik Diyalog toplantısına katılacak ABD heyetine Hazine Bakanı Timothy Geithner ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton başkanlık edecek.

Çin Maliye Bakanı

Bu arada Çin Maliye Bakanı Şie Şürın, Çin ve ABD'nin Avrupa'daki borç krizinin küresel toparlanma üzerindeki riskleriyle mücadelede ekonomik istikrar ve siyasi koordinasyonu güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Şürın, Washington Post gazetesinde ve Çin Maliye Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan makalesinde, "Çin ve ABD, Avrupa'dan kaynaklı risklerle mücadelede ortak zemin bulmalı. Şu sıra Avrupa'nın borçlarından kaynaklanan riskler küresel ekonomik toparlanmada istikrarsızlık unsurlarını artırmakta" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir