Avrupa'nın en büyüğü Barça

Barcelona, Manchester United'ı 3-1 yenerek kupayı 4. kez kaldırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona, Manchester United'ı 3-1 yenerek kupayı 4. kez kazandı.   

İngiltere'nin başkenti Londra'da, 6. kez Avrupa'nın 1 numaralı kupasında final maçına ev sahipliği yapan Wembley Stadı'ndaki final maçında, İngiltere Premier League şampiyonu Manchester

United ile İspanya La Liga şampiyonu Barcelona karşı karşıya geldi. 87 bin 695 futbolseverin izlediği mücadelede, Manchester United'ı 3-1 mağlup eden Barcelona kupayı müzesine götürdü.

İspanyol ekibi Barcelona, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı yenerek 4. kez mutlu sona ulaştı. Barcelona, 1991-1992, 2005-2006 ve 2008-2009 sezonlarında kupayı kazanırken, Manchester United ise 1967-1968, 1998-1999 ve 2007-2008 sezonlarında kupayı müzesine götürdü.

Messi, rekora ortak oldu

Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde attığı 11 golle en golcü futbolcu olan Messi, Manchester United karşısında 1 gol daha atarak Ruud Van Nistelrooy'un 12 golle, bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanına da ortak oldu. Ruud Van Nistelrooy, Manchester United'da forma giydiği

2002-2003 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde toplam 12 gol  atmış ve bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanını eline geçirmişti.

Barcelona, UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Portekiz'in Porto takımıyla Süper Kupa'yı almak için karşı karşıya gelecek. 

Kutlamalarda 20 gözaltı

Bu arada Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester United'ı 3-1 yenerek kupaya uzanan FC Barcelona'nın, Barcelona'daki kutlamaları sırasında çıkan olaylarda 90 kişi yaralanırken, 20 kişi de gözaltına alındı.

Ülkedeki siyasi, ekonomik ve sosyal sistemin değişmesi istemiyle Katalonya Meydanı'nda eylem yapılmasından dolayı dev ekran bu kez Arca de Triunfo bölgesine kurulurken, burada maçı izleyen yaklaşık 35 bin Barcelonalı, bitiş düdüğünün arkasından şehir merkezine inerek kutlamalara başladı. Canaletas çeşmesinde toplanan taraftarlar şarkılar söyleyerek, Barcelona'nın 4. Şampiyonlar Ligi kupasını kutladı. Ancak saat 04.30'dan itibaren 50 kişilik bir grup polis koridoruna şişe ve taş gibi tehlikeli cisimler atıp, çevreye zarar vermeye başlayınca olaylar çıktı.

15'i polis olmak üzere toplam 90 kişi yaralanırken, 15 kişinin hastaneye kaldırıldığı, 2'sinin durumunun ciddi oldukları açıklandı. Polis, sabaha kadar devam eden olaylarla bağlantılı olarak 20 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada, 15 Mayıs'tan bu yana meydanda sabahlayan sistem karşıtı göstericiler, kutlamalar sırasında çıkan olayları sakin bir şekilde izlerken, Barcelonalı taraftarlar da kendilerine saygı gösterdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir