Avusturya'dan mülteci açıklaması

Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner, Almanya'da sığınma başvurusu yapmak yerine bu ülkeden geçerek yoluna devam etmek isteyecek mültecileri Avusturya'nın geri çevireceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avusturya, Almanya'dan geçip yoluna devam etmek isteyen mültecileri geri çevirecek.

Avusturya polisinin geçen hafta yaptığı açıklamaya göre Almanya, Avusturya ile olan sınırında gittikçe artan sayıda mülteciyi geri çevirerek mültecileri Avusturya'ya geri gönderiyor. Avusturya'ya geri gönderilen mülteci sayısı günde birkaç yüzü buluyor.

Ortadoğu, Afrika ve diğer ülkelerdeki savaş ve yoksulluktan kaçan göçmen ve mültecilerin Orta Avrupa ülkelerine yığılmasının ardından iki ülke Eylül ayında sınırlarını göçmenlere açmıştı. Eylül ayından bu yana yüzbinlerce göçmen ve mülteci Avusturya üzerinden Almanya'ya girdi.

Avusturya'da geçen yıl iltica için kayıt yaptıran mülteci sayısı yalnızca 90 bin olsa da göçmenlere dair korkular aşırı sağa olan desteği artırdı.

              
Hükümetteki Sosyal Demokratlar ve koalisyon ortakları Avusturya Halk Partisi'nden bakanlar ülkeye gelen insanların sayısını azaltmak için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini söylerken, bunun nasıl olacağı konusunda ise anlaşmazlıklar yaşadı.
              
İçişleri Bakanı Mikl-Leitner, "Şu anda Avusturya-Almanya sınırındaki durum ne mi? Yalnızca Almanya'da sığınma isteyenlere izin veriliyor, daha ileriye seyahat etmek isteyen diğerleri ise geri gönderiliyor" dedi.
              
Ülkenin Slovenya ile olan sınırını işaret eden bakan, "Onları önümüzdeki hafta itibariyle güney sınırımızda durduracağız" dedi.