Bağdat Musul'un elektriğini kesti

Musul ve çevresinde 2 gündür elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi. Irak Ulusal Elektrik İdaresi yetkilisi Hamid, "Bu bir toplu cezalandırma" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUSUL - Irak'ın  Musul kentine 2 gündür elektrik verilmediği, bu kesintinin Bağdat yönetiminin talimatıyla gerçekleştirildiği savunuldu.

Irak Ulusal Elektrik İdaresi yetkilisi Kemal Hamid, yaptığı açıklamada, Musul'un merkezi ve kırsalında 24 saatten fazla süredir elektriklerin kesik olduğunu ifade etti.

Bunun teknik bir sorundan kaynaklanmadığını ve Başbakan Nuri el-Maliki'nin talimatıyla gerçekleştirildiğini iddia eden Hamid, "Bu bir toplu cezalandırma" dedi. Hamid, elektrik kesintileri nedeniyle bölgedeki evlere su verilemediğini ve halkın mağdur olduğunu ifade etti.

Elektrik santrallerinde herhangi bir sorun yaşanmadığını dile getiren Hamid, "istenildiği takdirde" Musul'a elektriğin verilebileceğini savundu.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları ve bazı aşiret güçlerinin, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirmişti.