Bangladeş'te şirket yöneticileri tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAVAR - Bangladeş'te çöken iş merkezinde hayatını kaybedenlerin sayısı 324'e yükselirken, iş merkezindeki giyim atölyelerinin sahibi New Wave Apparels şirketinin yöneticileri Bazlus Samad ve Mahmudur Rahman Tapaş tutuklandı.

Yetkililer, göçük altında kalan 324 kişinin öldüğünü, dün enkazda 40 kişinin sağ bulunduğunu, bu sabah ise 7 kişinin kurtarıldığını belirtti.

Devlet Bakanı Şamsul Hakue Tuku, gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin, olayla ilgili iş merkezindeki giyim atölyelerinin sahibi New Wave Apparels şirketinin yöneticileri Bazlus Samad ve Mahmudur Rahman Tapaş'ı tutukladığını söyledi.

Tuku, çöken 8 katlı binanın sahibi Muhammed Sohel Rana'nın karısının da sorgulanmak üzere göz altına alındığını ifade etti. Kayıplara karışan Rana ise hala aranıyor.

Başkent Dakka'nın banliyösü Savar'daki binada bulunan fabrikalarda 3 bin 122 işçinin çalıştığı belirtilirken, olay sırasında binada kaç kişinin olduğu bilinmiyordu.

Kurtarma görevlilerine göre, çöken binadan 2 bin 400'den fazla kişi kurtarıldı veya çıkmayı başardı.

Polisle enkaz altında kalanların yakınları arasında çıkan çatışmalarda da 50 kişi yaralandı. Dün binlerce işçi ülkedeki yetersiz güvenlik standartlarını protesto etmek için yürüyüş düzenlemişti.