Batan feribotta ölenlerin sayısı 181'e yükseldi

Güney Kore’nin güneybatısı açıklarında geçen hafta batan feribotta hayatını kaybettiği kesinleşenlerin sayısı 181'e yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEUL - Güney Kore’nin güneybatısı açıklarında geçen hafta batan feribotta hayatını kaybettiği kesinleşenlerin sayısı 181'e yükseldi. Kurtarma çalışmalarının 10'uncu gününde dalgıçların 22 kişinin daha cesedini bulmasının ardından kayıp yolcu sayısı 121'e düştü.

Feribotun içinde arama çalışmaları sürdüren dalgıçların, kabinlerde çok sayıda cesede rastladığı, ancak cesetlerin henüz su üzerine çıkarılamadığı bildirildi. Kabinlerden birinde can kurtaran yeleği giymiş 48 kız öğrencinin cesedinin bulunduğu öğrenildi.

Çaresizce dalgıçlardan gelecek haberleri bekleyen ailelerin, yetkililere tepkisi de giderek büyüyor. Sahil Güvenlik Başkan Yardımcısı Choi Sang-Hwan'ın öfkeli ailelerin saldırısına uğradı.

Çalışmalara katılan dalgıçlar korkuya kapılıyor

Sahil Güvenlik yetkililerinden Koh Myung-suk, 88 kişilik dalgıç ekibinin kayıpların bulunması için yoğun çalışma yürüttüğünü, itfaiye, donanma ve sahip güvenlikten 75 kişilik grubun da çalışmalara destek verdiğini söyledi.

Kurtarma çalışmalara katılan dalgıçlar ise feribotun zifiri karanlık koridorlarını ve kabinlerini araştırırken aniden karşılarına çıkan cesetler yüzünden zor anlar yaşıyor. 30 metre derinlikte deniz tabanında yatan feribotta arama çalışmalarını sürdüren dalgıçlar, yolcuların korku ve şoktan kasılmış yüzlerinden kaza anında ve sonrasında neler yaşadıklarını görebiliyor.

Kaza kurbanları için ülke genelinde düzenlenen anma törenlerine binlerce kişi katılıyor. İki günlük resmi ziyaret için Güney Kore'ye gelen ABD Başkanı Barack Obama'nın da kazada yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerini iletmesi bekleniyor.

Güney Kore’nin Incheon kentinden Jeiu adasına gittiği sırada batan 6 bin 820 tonluk 5 katlı Sewol feribotunda bulunan 476 yolcudan büyük bir bölümünü lise öğrencileri oluşturuyordu.

Kazanın ardından feribotun kaptanı ile gemi mürettebatından 6 kişi gözaltına alınmıştı. Kaptan ile mürettebat, yolcuların tahliyesini geciktirmek ve batan feribottan kaçarak yolcuları yüzüstü bırakmakla suçlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir