Beklenen veri açıklandı

Küresel piyasaların Fed toplantılarından önce takip ettiği ABD enflasyon verisi, ağustosta yüzde 0.1 düşerek beklentilerin altında açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de tüketici fiyatları Ocak ayından bu yana ilk kez düştü. 

ABD'de tüketici fiyatları, petrol fiyatlarındaki gerilemenin büyük katkısıyla ocak ayından bu yana ilk kez düşüş gösterdi. Goldman Sachs CEO'su Blankflain verilerin Fed'in yarın bir faiz artırımı kararı almasını zorlaştırdığını savundu. 

Ağustos ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,1 düşüş gösterdi. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre tüketici fiyatları son 6 aydır artış gösteriyordu. Ağustos ayında beklentiler fiyatların değişmeyeceği yönündeydi.

Ağustos ayında gıda ve enerji hariç hesaplanan çekirde enflasyon ise beklentilere paralel olarak yüzde 0,1 arttı. Açıklanan verilere göre tüketici fiyatları Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 artarken, çekirdek enflasyon ise yüzde 1,8 olarak gerçekleşti.

Ağustos ayında enerji fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2 gerilerken, benzin fiyatlarında düşüş yüzde 4,1 oldu. Yıllık bazda ise enerjii fiyatları yüzde 15 ve benzin fiyatı yüzde 23 geriledi. 

              

              
            

Bu konularda ilginizi çekebilir