Belarus Tel Aviv büyükelçiliğini kapatıyor

İsrail'in Minsk'deki büyükelçiliğini kapatma kararına karşı Tel Aviv'deki Belarus büyükelçiliğinin kapatılmasına karar verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Belarus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dmitri Mironçik, bakanlığın resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini kapatmak zorunda kaldıklarını bildirdi.  

Diplomasi pratiğinde büyükelçilik kapanmasına karşı aynı adımın atıldığını belirten Mironçik, "İsrail, her iki ülkeyi kendi vatanı olarak gören on binlerce insanın kaderini ve ikili ilişkilerdeki gelişmeyi gözardı ederek büyük hata yapıyor. Üzülerek belirtiyoruz ki karşılıklılık ilkesine göre Tel Aviv'deki büyükelçiliğimizi kapatmak zorundayız" ifadelerini kullandı. 

İsrail'in 2003 yılında da benzer adım attığını fakat bir yıl sonra bundan vazgeçtiğini hatırlatan Mironçik, ''Belarus ve İsrail arasındaki ilişkilerin büyükelçilikler düzeyinde sürdürülmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz" görüşünü paylaştı. 

İsrail bütçe nedeniyle kapattı

Rus RİA haber ajansına konuşan İsrail Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Emmanuel Nahshon ise bütçe harcamalarında tasarruf yapmak için Minsk'deki büyükelçiliklerini kapatma kararı aldıklarını belirtti. Büyükelçiliğin 2016 yılı içerisinde faaliyetini sonlandıracağını bildiren Nahshon, "Sıkı bütçe kısıtlamaları altında faaliyet gösteriyoruz. Maalesef yurt dışındaki bazı temsilciliklerimizi kapatmak zorundayız" dedi.