Beyaz Saray'dan taziye mesajı

Beyaz Saray, Soma'daki maden faciasından dolayı Türk halkına başsağlığı diledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Beyaz Saray, Soma'daki maden faciasından dolayı Türk halkına başsağlığı diledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, yaptığı yazılı açıklamada, "200'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlercesinin mahsur kaldığı Soma'daki kömür madeni patlamasının sonrasında bugün dualarımız ve düşüncelerimiz Türkiye halkıyla" ifadesini kullandı.

Carney, açıklamasında şunları kaydetti:

"Amerikan halkı adına, kurbanların ailelerine içten taziyelerimizi sunuyoruz ve kalan madencilerin sağ salim çıkabilmesini en güçlü biçimde diliyoruz. Türkiye ABD'nin yakın ve köklü bir dostu ve müttefikidir. Gerek duyulduğu takdirde Türk hükümetine yardım etmeye hazırız ve bu trajedi zamanında birlikte durmaya devam edeceğiz."

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf da ABD'nin Soma'daki trajik maden kazasında hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve dostlarına içten başsağlığı dileklerini sunduğunu bildirdi.

Harf, yazılı açıklamasında, "Düşüncelerimiz ve dualarımız bu zorlu zamanda acı çekenlerle birlikte. Devam eden kurtarma çalışmalarının başarılı olmasını ve yaralananların tamamen iyileşmesini umut ediyoruz. ABD, bu ulusal yas döneminde Türkiye'nin yanında yer almaktadır" ifadesini kullandı.