Biltaci'ye 6 yıl hapis

Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed Biltaci'ye "mahkemeye hakaret" ettiği gerekçesiyle 6 yıl hapis cezası verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı "hapishaneler baskını" davasında, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'ye "mahkemeye hakaret" ettiği gerekçesiyle 6 yıl hapis cezası verildiği bildirildi. 

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde yapılan duruşmada, Mursi'nin 3 Temmuz 2013'ten 4 Kasım'a kadar alıkonulduğu yere ilişkin dönemin komutanları arasında geçen ve "resmi evraklarda sahtecilik yapıldığını ortaya çıkaran" ses kayıtları dinlendi.  

Mahkeme heyetinin konuşmaları, "Mursi'nin alıkonulduğu yerin ayarlanması için devlet yetkilileri ve komutanların iletişimi" olarak değerlendirmesi üzerine Biltaci, sanık kafesinden, "CD'lerin metne dökülmesi gerekiyor. Bu adil değil, hukuki açıdan da doğru değil" şeklinde tepki gösterdi. 

Bunun üzerine mahkeme heyeti, Biltaci'nin duruşma salonundan çıkartılması talimatını verdi. Hayet, "adil değil" sözünü mahkemeye hakaret olarak değerlendirdi ve  Biltaci'yi 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti daha sonra, davada delil olarak sunulan CD'lerin incelenmesi için duruşmayı 10 Ocak'a erteledi. 

Savunma heyeti üyesi Usame el-Halu, yaptığı açıklamada, söz konusu kararın nihai olmadığını ve temyize götüreceklerini kaydetti. 

Mısır'da "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen davada, 106'sı firari ve 25''i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir