Bir Altın Şafak milletvekili daha tutuklandı

Yunanistan'da, suç örgütüne silah tedarik etmek ve silah bulundurmak suçlamasıyla tutuklanan Kasidiaris, aşırı sağcı Altın Şafak'ın cezaevinde bulunan 8'inci milletvekili oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin milletvekillerinden İlias Kasidiaris, suç örgütüne silah tedarik etmek ve silah bulundurmak suçlamasıyla tutuklandı. 

Kasidiaris, mahkemenin oybirliğiyle aldığı karar sonrasında Koridalos cezaevine sevk edildi. Kasidiaris, ekim ayında suç örgütü kurma ve yönetme suçuyla gözaltına alınmış ardından şartlı edilerek serbest kalmıştı. 

Yunanistan'da ekonomik krizle mücadele kapsamında tasarruf önlemlerinin başlamasından bu yana Altın Şafak Partisi'nin oylarında büyük artış kaydedilmişti. 

Geçen eylül ayında Atina'nın Keratsini semtinde ırkçılık karşıtı şarkılarıyla ünlü rap şarkıcısı Pavlos Fissas'ın bir Altın Şafak üyesi tarafından öldürülmesinin ardından partiye ve yöneticilerine yönelik ülke çapında operasyonlar düzenlenmişti. Şu an sekiz milletvekili cezaevinde bulunan partinin oyları geçen ay yapılan yerel seçimlerde de yükselmişti.