BMGK, Irak'taki son gelişmeleri ele alacak

BM Güvenlik Konseyi, Irak'ta yaşanan gelişmeleri ele almak üzere öğleden sonra bir araya gelecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Güvenlik Konseyi, Irak'ta yaşanan son gelişmeler ve terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) bazı bölgelerde ilerleme kaydetmesi nedeniyle bugün yapacağı toplantının gündemine bu ülkeyi aldı. 

BMGK Dönem Başkanlığını yapan İngiltere Daimi Temsilciliği'nin Twitter hesabından yapılan duyuruda, Konsey üyelerinin Irak'ta yaşanan gelişmeleri ele almak üzere öğleden sonra bir araya geleceği bildirildi. 

BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak da günlük basın toplantısında, BMGK üyelerinin ülkedeki çatışmalar, yerlerinden olan insanlar ve IŞİD tehdidini görüşmek üzere toplanacağını kaydetti. 

Basın toplantısında bir gazetecinin ''BM Genel Sekreteri'nin Irak'a BM Barışgücü gönderme gibi bir teklifi olacak mı?'' sorusuna Ferhan Hak, ''Bildiğiniz gibi herhangi bir ülke ve bölgeye barış gücü gönderilmesi için üye ülkelerin önermesi ve konseyin onayı gerekiyor. Toplantıda bunun gündeme gelip gelmeyeceğini bilmiyorum'' yanıtını verdi. 

Terör örgütü IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların, Irak'ın Musul, Diyala, Salahaddin, Kerkük illerinde kontrolü ele geçirmesinden bu yana başlayan çatışmalar devam ederken, bölgede yaşayan binlerce insan da yaşadıkları yerleri terkederek, dağlara ve komşu ülkelere sığınmak zorunda kalıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir