Boksta Furkan Memiş yenilerek elendi

51 kiloda mücadele eden Memiş, Hindistanlı rakibine yenildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PEKİN - Pekin'de devam eden 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, 51 kiloda mücadele eden boksör Furkan Ulaş Memiş, ilk turda Hindistanlı rakibine yenilerek elendi.

Müsabakanın ilk raundunu 5-0, ikinci raundunu 9-2 yenik durumda tamamlayan Furkan Ulaş Memiş, üçüncü raundda 12-3 yenik durumdayken, Milli Takım Antrenörü Cahit Süme, hakemlere sinirlenerek havlu attı. Böylece mağlup olan Furkan Ulaş Memiş olimpiyatlara ilk turda veda etti. Milli Takım Antrenörü Süme müsabaka sonrası yaptığı açıklamada, 3. raundda havlu atmasının istem dışı bir hareket olduğunu belirterek, "Hakemlere çok sinirlendim. Çünkü Hindistanlı sporcunun puanlarını hemen verirken, Furkan'ın yumruklarına puan vermediler. Havluyu bir anlık öfkeyle istem dışı olarak attım. Bu hakemlerle zaten müsabakayı kazanamazdık" dedi. Sporcusu Furkan Ulaş Memiş'in henüz çok genç bir sporcu olduğunu ifade eden Cahit Süme, "Tecrübe eksiği var. Fakat zamanla daha iyi olacak. Burada ilk turda elenmiş olsa da 2012 Londra Olimpiyatları'nda mutlaka madalya kazanacağına inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Doğaneli'nin hedefi; AIBA'ya başkanı olmak

Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, hedefinin Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) Başkanlığı olduğunu söyledi. 29. Yaz Olimpiyat Oyunları nedeniyle Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Caner Doğaneli,  AIBA Genel Sekreterliği görevinden birtakım haksızlıklar sonucu uzaklaştırıldığını belirterek, "Mücadeleyi bırakacak değilim, hedefim AIBA'ya başkan olmak" dedi. Daha önce Pakistanlı Enver Chovdhry'nin başkanlığındaki AIBA yönetiminde yer aldığını hatırlan Doğaneli, şunları söyledi:

"Tayvanlı Ching Kuo Wu'nun başkanlığa seçildiği kongrede de eski yönetimden yalnızca ben yönetime girebildim. 87 oyla en yüksek oyu alarak genel sekreterliğe seçildim. AIBA'nın bu kongresinde, benim önerim üzerine tüm hesapların incelenmesi kararı alındı. İbra edilmemeyi ve inceleme yapılmasını istedim, çünkü bazı hatalar olduğunu biliyordum. Yapılan inceleme sonucunda eski AIBA Başkanı Chovdhry'nin yolsuzluk yaptığı belirlendi. Benim ise bazı harcamalarımda 'düzensizlik' bulundu. Basınımızda iddia edildiği gibi yolsuzlukla suçlanmadım. Ben, ayrıca başkana müdahale etmemekle suçlandım. Fakat 20 yıldır AIBA Başkanı olan ve büyük otoriteye sahip eski Pakistanlı başkan Enver Chovdhry'e müdahale etmem mümkün değildi. Sonuçta Chovdhry başkanlıktan alınınca, beni de genel sekreterlikten aldılar. Bunun üzerine Uluslararası Spor Mahkemesi'ne (CAS) başvurdum ve mahkemeyi kazandım. Fakat bu kez de AIBA'nın geçen yıl ekim ayında yapılan son genel kurulunda alınan 32 farklı kararla birlikte 'genel sekreterlik görevinin feshedilmesi' kararı da alındı. Böylece AIBA'daki görevim sona erdi. Bunun üzerine ben de bu kez Lozan'da mahkemeye başvurdum. AIBA aleyhine 100 bin Avro'luk tazminat davası açtım. Davama gerekçe olarak da itibarımla oynandığını, bunun sonucunda geçen yıl yapılan genel seçimlerde milletvekili adayı olamadığımı ileri sürdüm. Tazminat davasını kazanırsam ki kazanacağımdan hiç kuşkum yok, alacağım parayı AIBA'ya bağışlayacağım. Bu benim için çok önemli. Çünkü hedefim AIBA Başkanı olmak."