Broadcom, Qualcomm'dan vazgeçmiyor

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden Broadcom'un, rakibi Qualcomm'u satın almak için teklifini 130 milyar dolardan 146 milyar dolara yükseltti. Satın almanın gerçekleşmesi halinde bu, dünyanın en büyük teknoloji anlaşması olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çip üreticisi Broadcom'un, 130 milyarı reddeden rakibi Qualcomm'u satın almak için teklifini 146 milyar dolara yükseltti. .

Financial Times'ın haberine göre, Broadcom Qualcomm'a teklifini hisse başına 70 dolardan 82 dolara çıkardı. Borçla beraber toplam teklif 146 milyar doları buluyor. 

Yakın dönemde birleşme ve satın alma tarihinin en zorlu mücadelelerinden biri olarak görülen süreçte, Qualcomm Broadcom'un satın alma teklifini birkaç kez reddetmişti.

Şirketin Broadcom'un 130 milyarlık teklifini reddetmesinin ardından Qualcomm Direktörü Tom Horton, "Kapsamlı bir incelemenin ardından, finans ve hukuk danışmanlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde, Yönetim Kurulumuz Broadcom’'un teklifinin Qualcomm'un değerinin 'önemli ölçüde' altında olduğu ve düzenlemelere ilişki ciddi belirsizlikleri beraberinde getirdiği sonucuna ulaştı" demişti.

Satın almanın gerçekleşmesi halinde bu, dünyanın en büyük teknoloji anlaşması olacak.

Broadcom, Qualcomm için Broadcom, Qualcomm için "savaşa hazırlanıyor"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir