Bu çadırda çocuk olmak zor

Şanlıurfa'da boş arazilere kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, küçük çocukları için süt ve ilaç yardımı bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Suriye'de yaklaşık iki yıldan bu yana süregelen olaylar, son dönemlerde en çok Türkiye sınırındaki kentlerde yaşayanları etkiledi. Uzun süre hava ve karadan yapılan bombardımana maruz kalan, yaşadıkları şehirler, evleri ve iş yerleri yıkılan Suriyeliler, Türkiye'ye sığındı. Suriyelilerden kimisi çadır ve konteyner kentlere yerleştirilirken bazıları bir süre yakınlarının yanında kaldı.

Türkiye'ye gelen bazı Suriyeliler ise ülkelerine dönmeyip Viranşehir ilçesinde boş arazilere kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı.

Hayırseverlerin yardımıyla hayata tutunan Suriyeliler, ülkelerindeki olayların bir an öne sona ermesini ve yaşadıkları topraklara geri dönmeyi umut ediyor.

copyright_aabadoluajansi_2013_20130209110726.jpg

Çocuklar alışamıyor

Ülkesinde yaşadıklarını anlatan çadırda kalan Faris el-Yasin, Rakka'daki bombardımanda evlerinin kullanılamayacak duruma geldiğini, o nedenle Türkiye'ye kaçıp canlarını kurtarmak istediklerini belirterek, önceleri yakınlarının yanında kaldıklarını ancak ülkelerinde olayların durulmaması nedeniyle ailelere daha fazla yük olmamak için çadıra geçmeye karar verdiklerini söyledi.

İlçede boş bir alana kurdukları çadırda eşi ve çocuklarıyla yaşadıklarını anlatan el-Yasin, ''Olumsuz hava şartlarında zor günler geçirdik. Ancak mahalle sakinleri ve hayırseverlerin gıda ve giyecek yardımıyla bu olumsuzluğu atlattık. Yardımlarını esirgemeyen Türk halkından Allah razı olsun'' dedi.

Aliya Aziz de ''Biz büyükler aç susuz kalsak da önemli değil. Ama çocuklar için süt ve ilaç alamıyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz. Ayrıca bizi bir çadır kente yerleştirmelerini istiyoruz'' diye konuştu.