Bugatti Veyron, son 10 yılın aracı

Bugatti Veyron 16.4 ve 16.4 Grand Sport, ABD ve İngiltere'de son 10 yılın otomobili seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Bugatti Veyron 16.4 ve 16.4 Grand Sport, dünya otomotiv basınının önde gelen iki yayını BBC televizyonu Top Gear programı ve ABD'de yayımlanan Robb Report dergisi tarafından "Son 10 yılın otomobili" olarak açıklandı.
Konuya ilişkin açıklamaya göre, dünya otomotiv basınının en saygın yayınları arasında yer alan İngiliz BBC televizyonu Top Gear programı Bugatti Veyron 16.4'ü, ünlü Amerikan lüks yaşam dergisi Robb Report ise Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'u On Yılın Otomobili olarak ilan etti.
Her iki yayın da Bugatti Veyron 16.4 ve Grand Sport'un tüm sınıflandırmalara meydan okuyarak, tarihteki yerlerini ve itibarlı şöhretlerini tümüyle hak ettiklerini açıkladı. 
Jeremy Clarkson'ın önderliğindeki BBC TV Top Gear programı tarafından konuya ilişkin olarak, "Otomotivin düsturunu yazan bir otomobil, muhteşem bir mühendislik yapıtı, gerçek anlamda bir Concorde etkisi... Top Gear On Yılın Otomobili, Bugatti Veyron'dur" açıklaması yapıldı.
Robb Report'un seçici jürisi de üstü açık versiyon olan Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'un "On Yılın Otomobili" olarak bütünüyle standart oluşturduğunu ifade etti. "Estetik ve güç" misyonunu yerine getirmesi nedeniyle jüri üyelerinin övgüsünü toplayan araç, jürinin tamamının oyunu aldı. 
Veyro'nun özellikleri
Bugatti Veyron, 16.4, 407 km/s azami hıza sahip ve 0–100 km/s hızlanmasını 2,5 saniyede tamamlıyor. Fiyatı vergiler hariç 1,2 milyon euro olan otomobilden sadece 300 adet üretilecek.
Temmuz 2009'dan itibaren pazara sunulan Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'un azami hızı ise yine 407 km/s ve 0-100 km/s hızlanmasını 2.7 saniyede tamamlıyor. Grand Sport, vergiler hariç 1.4 milyon euro olarak alıcısına ulaşıyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir