Bulatov, polise ifade vermeyecek

Polis, kaçırıldıktan sonra dövülmüş halde bulunan muhalif Bulatov'un kaçırılmasına ilişkin soruşturmada ifade vermek istemediğini iddia etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV  - Ukrayna'daki protesto gösterilerinin önde gelen isimlerinden olan ve geçen hafta kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmasının ardından dövülmüş halde bulunarak hastaneye kaldırılan Dmitriy Bulatov'un, kaçırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında polise ifade vermek istemediği iddia edildi. 

Kiev Emniyet Müdürlüğü Soruşturma Dairesi Başkan Yardımcısı Grigoriy Mamka, emniyet görevlilerinin Bulatov ile görüşmesine doktorlar tarafından izin verilmesi üzerine soruşturmayı yürüten emniyet görevlilerinin ifadesini almak üzere Bulatov ile görüşmeye gittiğini söyledi. Bulatov'un avukatı olmadan ifade vermek istemediğini dile getirmesinin ardından emniyet görevlilerinin avukatın gelmesini beklediğini kaydeden Mamka, Bulatov'un avukatının gelmesinden sonra da ifade vermeyi reddettiğini iddia etti. 

Mamka, emniyet görevlilerinin Bulatov'a, soruşturmayı yürütenlerle işbirliği yapmanın kendisini kaçıranların tespit edilmesi açısından faydalı olacağını hatırlattığını belirtti. 

İçişleri Bakanlığı Soruşturma Dairesi Başkanı Nikolay Çinçin de daha önce yaptığı açıklamada, emniyet birimlerinin Dmitriy Bulatov'un yasa dışı olarak alıkonulmasıyla ilgili soruşturmanın bir an önce yapılmasını istediğini söylemiş, soruşturma ekiplerinin Bulatov'un ifadesini almaya yönelik girişimlerinin bir çok kez doktorlar ve milletvekilleri tarafından engellendiğini açıklamıştı. 

Bulotov, Ukrayna'daki protesto gösterilerinin önde gelen isimlerinden biri olarak tanınıyor. Dmitriy Bulatov, geçen hafta kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmasının ardından dövülmüş halde ormanlık bir alana bırakılmıştı. Belirsiz bir yerde zorla tutulduğu ve bu süre boyunca dövüldüğü ve işkence gördüğü belirtilen Bulatov hakkında 24 Ocak'ta mahkeme kararıyla kitlesel kargaşa çıkartmaktan dolayı tutuklama kararı çıkartılmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir