Büyük memnuniyet duyuyoruz

Gül, "Stratejik Konsept arzu ettiğimiz çerçeve içinde çıktı, bundan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi. Gül, Obama ile de bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LİZBON - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "(NATO zirvesinde) kabul edilen Stratejik Konsept arzu ettiğimiz çerçeve içinde çıktı, bundan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesine katılmak için geldiği Lizbon'da zirveye katılmak için kaldığı Four Seasons Oteli'nden ayrılırken gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Lizbon'daki NATO zirvesinin soğuk savaş döneminden sonra NATO'nun stratejik konseptinin 4. kez yeniden belirlendiğini söyledi. Bununla ilgili çalışmaların çok eskiden başladığını dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye NATO'nun en önemli sahiplerinden biridir. 1953 yılından beri NATO üyesidir. Yeri geldiğinde de en büyük katkıyı yapmıştır. Dolayısıyla NATO faaliyetlerinde hem siyasi hem askeri konularda söz sahibi olmuştur. Bu çerçeve içerisinde sorumluluğumuzu çok önceden yerine getirip, stratejik konsept ile ilgili görüşlerimize, nelerin olması, nasıl yapılması gerektiği ile ilgili uzun bir çalışma yapılmıştı. Bu çalışma içerisinde Dışişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız, Başbakanımız büyük bir gayret gösterdi. Neticede dün akşam kabul edilen Stratejik Konsept arzu ettiğimiz çerçeve içinde çıktı, bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz."

Obama ile görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ABD Başkanı Barack Obama, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında bir süre görüştü.

Zirve kapsamında ''Afganistan'' konulu toplantıya katılan Gül  ve Obama, yaklaşık 10 dakika süreyle bir araya geldi.  Cumhurbaşkanı Gül, temasları kapsamında Hollanda Başbakanı Rutte ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile ayrı ayrı  görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ve Rusya Federasyonu Başkanı Dimitri Medvedev ile de ikili görüşmelerde bulunacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir