Büyüme için doları zayıflatmıyoruz

G-20 Liderler Zirvesi'ne gelen Geithner, doları hiçbir zaman rekabet avantajı sağlamak veya ekonominin büyümesi için kullanmadıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEUL - ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, ABD ekonomisinin büyümesi için kasti olarak para birimi doları zayıflatmadıklarını söyledi.

CNBC'ye konuşan Geithner, ABD'nin bunu hiçbir zaman yapmadığını belirterek, doları hiçbir zaman rekabet avantajı sağlamak veya ekonominin büyümesi için kullanmadıklarını ifade etti. Geithner, bu tip bir uygulamanın hiçbir ülke için etkili bir strateji olmayacağını kaydetti.

Eski Fed Başkanı Alan Greenspan, Financial Times gazetesinde yayımlanan makalesinde, ABD'nin zayıf dolar politikasının, dünyanın geri kalanında para birimlerinin değerini yükselteceğini yazmıştı.

Geithner, Seul'de biraraya gelen G20 liderlerinin, G20 Maliye bakanlarının, para birimlerinin değerini düşürmekten kaçınmak ve aşırı cari dengesizlikleri engelleme kararını destekleyeceğine inandığını söyledi. 

Rusya 'dengesizlikten' endişe duyuyor

Rusya'nın G20 delegasyonuna yakın bir kaynağa göre, Rusya, küresel ekonominin "dengesizliğinden" ve "istikrarsızlığından" endişe duyuyor.

Kaynağa göre, Rusya, ayrıca, bazı ülkelerin büyümeyi teşvik amacıyla para birimlerini zayıflattığını düşünüyor.

Kaynak, "Özellikle bazı ülkelerin, tek taraflı olarak ve partnerleriyle üzerinde anlaşmadan, büyümeyi teşvik etmek için para birimlerini zayıflatması konusunda endişeliyiz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir