Çadır kentteki Suriyeliler'den muhaliflere destek

Türkiye'yedeki çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler, ülkelerindeki saldırıları protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
YAYLADAĞI - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Kızılay tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kurulan çadır kente yerleştirilen Suriyeliler, ülkelerindeki saldırıları protesto etmek amacıyla eylem yaptı.
Özel İdare'ye ait alanda kurulu olan çadır kentte kalan ve televizyondan ülkelerinde çıkan saldırılarla ilgili haberleri izleyen Suriyeliler, dün akşam saatlerinde çadır kent alanı içerisinde toplandı.
Saldırılarda hayatını kaybedenlere üzüntülerini dile getiren Suriyeliler, ellerinde Suriye bayraklarıyla Beşar Esad aleyhine slogan attı.
Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, bir süre slogan atan Suriyeliler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Beyazıt'ta Esad karşıtı eylem 
Öte yandan Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, Beyazıt Meydanı'nda Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetiminin sivil halka yönelik şiddet politikalarını protesto etti.
Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu adına bir açıklama yapan Davut Güler, Baas rejiminin 40 yılı aşkın süredir Suriye'de baskı, işkence ve zulümle iktidarını korumaya çalıştığını savunarak, son aylarda rejimin Suriye halkına yönelik katliam ve sindirme politikalarına hız verdiğini söyledi.
Güler, Suriye'nin muhtelif şehirlerinden her gün yeni katliam haberleri geldiğini dile getirerek, "Bilhassa Cuma ve cenaze namazları sonrasında düzenlenen protesto gösterileri, kanlı bir biçimde bastırılmaya çalışılıyor. Baskıcı, zalim iktidarların zulümlerine karşı tüm ümmeti ve insanlığı duyarlılığa, Müslüman ve müstezat halklarla dayanışmaya davet ediyoruz" dedi.
Suriye Ulusal Konseyi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Halid Hoca da, dünya kamuoyunun Suriye halkının yanında yer almasını istedi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir