"Çiçek Bahçesi" rekor fiyata satıldı

Açık artırmada 59,3 milyon dolara alıcı bulan "Çiçek Bahçesi" adlı tablo, Avrupa'da en yüksek fiyata satılan üçüncü eser oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avusturyalı ressam Gustav Klimt'in "Bauerngarten (Çiçek Bahçesi )" adlı eseri, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu.

Sotheby's Müzayede Evi'nin Avrupa'dan sorumlu Başkanı Helena Newman, 20. yüzyılın en önemli ressamlarından biri kabul edilen Klimt'in 1907'de tamamladığı eserin 59,3 milyon dolara satıldığını açıkladı.

Klimt'in rengarenk çiçekleri resmettiği yağlı boya tablosu, 110x110 santimetre boyutlarında.

"Çiçek Bahçesi", hem Klimt'in en yüksek fiyata satılan manzara resmi hem de Avrupa'da en yüksek fiyata alıcı bulan üçüncü eser oldu. 2010'da Alberto Giacometti'nin "Walking Man (Yürüyen Adam)" adlı heykeli 79 milyon dolara, 2002'de de Peter Paul Rubens'in "The Massacre Of The Innocents (Masumların Katli)" adlı tablosu 60 milyon dolara satılmıştı.

Sotheby's Müzayede Evi'nin düzenlediği açık artırmada toplam satış ise 240,8 milyon doları geçti. Müzayeve Evi, bu rakamın şimdiye kadar Londra'daki açık artırmalarda elde edilen en yüksek satış tutarı olduğunu belirtti.

Açık artırmada Pablo Picasso'nun "Tomato Plant (Domates Bitkisi)" 21 milyon dolara alıcı buldu.

Christie's Müzayede Evi'nin salı günkü açık artırmasında da Paul Gauguin'in "Te Fare" (Ev) adlı tablosu 25,2 milyon dolara, Rene Magritte'nin "La Corde Sensible" adlı eseri de 17,9 milyon dolara satılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir