Çin'de halka arz reform paketi kabul edildi

Dünyanın en büyük eikinci ekonomisi Çin'de halka arz reform paketi kabul edildi, yeni sisteme önümüzdeki mart ayında geçilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Soğuyan ekonomisini dünya ekonomisi ile daha entegre hale getirmeyi amaçlayan Çin'de yeni bir reform paketi kabule edildi. Çin'de halka arz reform paketi kabul edildi 

Resmi Çin haber ajansının bildirdiğine göre; Çin'de hükümete sistemde değişiklik yapma yetkisi veren revizyondan geçirilmiş halka arz sistemi kabul edildi ve Mart ayında başlarında yürürlüğe girecek. Xinhua Ajansı, bakanlar kurulu görevini yerine getiren Çin Devlet Konseyi'nin onayını bekleyen son reform ile şirketlerin daha etkin bir şekilde para toplayabilmeleri ve piyasa otoritesinin sermaye piyasasına müdahalesinin azalmasının beklendiğini belirtti. 

Sanayi şirketlerinin kârları azaldı

Öte yandan Çin'de sanayi şirketlerinin kârları Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,4 azaldı. kârlar ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 azalmıştı.
    
Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre Ocak-Kasım döneminde sanayi şirketlerinin kârlarında azalma yüzde 1,9 olarak gerçekleşti.