Çin'de kabus bitmedi

Çin'de borsaların sert düşüşleri devam etti ve Shanghay Bileşik Endeksi önceki üç gün yüzde 15 düşmesinin ardından bugün de yüzde 7,6 geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin hisse senedi piyasalarında düşüş durdurulamıyor. Son dönemlerde volatilite gösteren Asya borsaları yatırımcıların düşük fiyatlardan hisse alma fırsatını değerlendirmeleriyle bugün üç yılın en düşük seviyelerinden yeniden yükseliş gösterirken, Çin borsaları düşüşe devam etti.  

Dün 2007 yılından bu yana görülen en büyük düşüşü yaşayan Shanghay Bileşik Endeksi bugün de keskin bir düşüş yaşadı. Aralık 2014'ten bu yana ilk kez 3.000 puanın altına inen Shanghay Bileşik Endeksi, panik satışların yoğunlaşmasının etkisiyle günü yüzde 7,6 kayıpla 2964,97 puandan tamamladı. 
     
Shenzhen Bileşik Endeksi ise günü yüzde 7,1 kayıpla 1749,07 puandan tamamladı. 

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1.7 yükselirken, Japon Nikkei endeksi de erken saatlerde gerçekleştirdiği yüzde 4.3'lük düşüşün çoğunluğunu sildi. Bir önceki gün yüzde 5 kayıp yaşayan ABD vadeli hisseleri ise Asya işlemlerinde bugün yüzde 2 yükseliş gerçekleştirdi. Çin'de ise borsaların sert düşüşleri devam etti ve Shanghay Bileşik Endeksi önceki üç gün yüzde 15 düşmesinin ardından bugün de yüzde 7,6 düşerek günü 2964,97 puandan tamamladı.