Çin'in yeni gözdesi: Hindistan

Asya'nın parlayan yıldızı Hindistan dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in yeni gözdesi olma yolunda.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hindistan, Çin'in dış yatırımlarının yeni gözdesi olacak. 

Hindistan hükümetinin 2015 yılında dış yatırıma dair kısıtlamaları gevşetmesiyle birlikte, bu ülkeye yatırım yapan Çinli firmaların sayısı da günden güne artmaya başladı.

Jack Ma da yatırımcılar arasında

Ma Yun (Jack Ma), Wang Jianling ve Liang Wengen başta olmak üzere tanınmış Çinli girişimci isimler, art arda Yeni Delhi'ye ziyaretler yaparak Hindistan'a yatırımlarını artıracaklarını yönünde sinyaller verdi.
    
Bununla beraber, bazı Çinli cep telefonu imalatçıları da Hindistan'da üretim tesisleri inşasına başladı. Hindistan'ın son dönemde uluslararası yatırımların yeni gözdesi haline geldiği belirtiliyor.
    
Hindistan'da Modi hükümeti de ülkeye yatırımı cazip kılmak için bir dizi reformlar gerçekleştirdi.  

'En az 5 milyar dolar yatırım yapacağız"

"San Yi Grubu olarak, önümüzdeki yıl Hindistan'da makine donanımları, yeni enerji ve konut inşası gibi alanlara en az 5 milyar dolar civarında yatırım yapacağız."  Bu sözler, ekim ayında Hindistan'i ziyaret eden Çinli San Yi Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Liang Wengen'e ait. Liang, bu taahhütlerini, Hint ekonomisinin kazandığı canlanma nedeniyle ve Modi hükümetince uygulanan dışa açılma politikalarına istinaden ortaya koydu.