Çin'den Kuzey Kore'ye kınama

Güney Kore ve Çin, Kuzey Kore'nin bu sabah yaptığı hidrojen bombası denemesini kınadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güney Kore ve Çin, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesini kınadı.

Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-yong, Kuzey Kore'de şiddetli depremin meydana gelmesinden sonra düzenlenen Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Güney Kore'nin denemeyi şiddetle kınadığını dile getiren Chung, "Devlet Başkanı Moon Jae-in, ülkesinin Kuzey Kore'nin nükleer ve füze teknolojisini geliştirmeyi sürdürmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi." dedi.

Güney Kore Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada da ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster ve Güney Koreli mevkidaşı Chung Eui-yong'un, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denediğini açıklamasından sonra telefonda 20 dakika görüştüğü kaydedildi.

Konuya ilişkin Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, Pekin yönetiminin, Kuzey Kore'nin uluslararası toplumun karşı çıkmasına rağmen nükleer deneme yapmasına kesinlikle karşı olduğu ve bunu şiddetle kınadığı belirtildi.

Açıklamada, Pyongyang yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına saygı duymaya, bölgedeki durumun kötüleşmesini durdurmaya, sorunun diyalog ve müzakere ile çözüleceği yönteme geri dönmeye davet edildi.

Kuzey Kore hidrojen bombası denediKuzey Kore hidrojen bombası denedi

5,7'lik 'nükleer deprem'5,7'lik 'nükleer deprem'